JavaScript is disabled. Please enable to use this site corectly. More info HERE.
Zonnepanelen prijs historisch laag. Pak nu uw kans. Vraag nu gratis offertes aan.

Wat zijn voor u de mogelijkheden?

Ontvang direct gratis offertes

Hoe werkt salderen en terugleveren van energie?

Als u op bepaalde momenten, bijvoorbeeld tijdens vakantie of bij weinig energieverbruik, meer energie opwekt dan dat u verbruikt, wordt de opgewekte energie teruggeleverd aan uw energieleverancier en verrekent met uw jaarlijkse energieverbruik.

Als u op jaarbasis minder energie produceert dan dat u afneemt, minder dan 5000 kWh* teruglevert en een kleinverbruiker bent met aansluiting van maximaal 3 x 80 Ampère, dan is uw energieleverancier wettelijk verplicht om de energie die u teruglevert te salderen (verrekenen) met de energie die u afneemt.

Salderingsgrens verschilt per energieleverancier

*Er is een wettelijke salderingsgrens van 5000 kWh. Sommige energieleveranciers hanteren hogere of onbeperkte salderingsgrens. Een hogere of onbeperkte salderinggrens betekent vaak dat het maximum van uw eigen energieverbruik wordt gesaldeerd (verrekent), met daarbij in sommige gevallen een aanvullend vast maximum kWh. Als u denkt per jaar meer dan 5000 kWh te produceren heeft u voordeel aan een hogere salderingsgrens.

Per 1 juni 2013 mag er onbeperkt gesaldeerd worden. Dit houdt in dat het eigen opgewekte zonne-energie mag worden weggestreept tegen het eigen verbruik. De details en voorwaarden moeten nog bekend worden gemaakt.

Teruglever-vergoeding

Als u op jaarbasis meer energie produceert dan dat u afneemt bij uw energieleverancier, dan is uw terugleververgoeding maximaal 0,09 eurocent per kWh, 100 procent van het kale leveringstarief of een percentage van het kale leveringstarief. Dit verschilt per energieleverancier.

Andere veel voorkomende vragen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Werken zonnepanelen bij bewolking?

Is er onderhoud aan zonnepanelen?

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Wat is de garantie op zonnepanelen?

Moet ik mijn meter veranderen?

Vallen zonnepanelen onder mijn woon-/ opstalverzekering?

Vergelijk zonnepanelen aanbieders

zonnepanelen installateur leverancier

Het geschikt maken van uw meterkast en het terugleveren van energie via het net aan uw energieleverancier is een onderdeel van elke zonnepanelen installatie.

Klik hier en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere prijsopgaven en adviezen van ervaren en vakkundige zonnepanelen aanbieders.


Zonnepanelen aanbieders
150

onafhankelijke
aanbieders

14.281

offertes
aangevraagd

7.468.963

euro
bespaard

24

uur reactie
van aanbieders