JavaScript is disabled. Please enable to use this site corectly. More info HERE.
Zonnepanelen prijs historisch laag. Pak nu uw kans. Vraag nu gratis offertes aan.

Profiteer van Gedaalde Prijzen

Ontvang direct gratis offertes

Monokristallijne zonnepanelen

monokristallijne zonnepaneel

Monokristallijne zonnepanelen behoren tot de eerste generatie silicium kristallijne zonnepanelen en geven het hoogste rendement. De kristallijne zonnepanelen bestaan al meer dan 40 jaar en zijn een betrouwbare en bewezen technologie.

De zonnepanelen die in Nederland en over de hele wereld worden geplaatst, zijn daarom vaak mono- of polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn goed te herkennen aan de zwarte kleur van het paneel.

Rendement van monokristallijne zonnepanelen

De zonnecellen van monokristallijne zonnepaneel bestaan uit één kristal silicium. Hierdoor zijn de monokristallijne zonnecellen efficiënt in het omzetten van zonlicht in elektriciteit.

De mate waarin zonlicht wordt omgezet in elektriciteit is het rendement van het zonnepaneel. Monokristallijne zonnepanelen staan bekend om het geven van hoge rendementen. Het rendement van polykristallijne zonnepanelen is één tot enkele procenten minder.

Maximaal rendement per oppervlakte

Monokristallijne zonnepanelen hebben het hoogste rendement per oppervlakte en zijn daardoor zeer geschikt daken met een kleine oppervlakte en voor diegene die maximaal rendement en opbrengst per oppervlakte wilt behalen.

Hieronder de voor- en nadelen van monokristallijnze zonnepanelen ten opzichte van polykristallijne zonnepanelen.

Voordelen
Nadelen
Hoogste rendement per vierkante meter Kosten per paneel zijn hoger
Maximale benutting van de oppervlakte

Niet elke monokristallijne zonnepaneel is hetzelfde

De specifieke eigenschappen van monokristallijne zonnepanelen (denk aan: wattpiek, rendement en garantie) verschillen per zonnepanelen merk. Het is dan ook mogelijk om belangrijke eigenschappen van een monokristallijne zonnepaneel met elkaar te vergelijken.

Vergelijk zonnepanelen aanbieders

zonnepanelen installateur leverancier

De kosten van installatie, opbrengst en terugverdientijd van monokristallijne zonnepanelen verschillen per zonnepanelen aanbieder.

Klik hier en bespaar tijd en geld door simpelweg aanbieders van monokristallijne zonnepanelen met elkaar te vergelijken.


Zonnepanelen aanbieders
150

onafhankelijke
aanbieders

14.281

offertes
aangevraagd

7.468.963

euro
bespaard

24

uur reactie
van aanbieders