JavaScript is disabled. Please enable to use this site corectly. More info HERE.
Zonnepanelen prijs historisch laag. Pak nu uw kans. Vraag nu gratis offertes aan.

Profiteer van Gedaalde Prijzen

Ontvang direct gratis offertes

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepaneel

Polykristallijne zonnepanelen, ofwel multikristallijne zonnepanelen, behoren tot de eerste generatie silicium kristallijn zonnepanelen en geven het hoogste rendement. De kristallijne zonnepanelen bestaan al meer dan 40 jaar en zijn een betrouwbare en bewezen technologie.

De zonnepanelen die in Nederland en over de hele wereld worden geplaatst, zijn daarom vaak poly- of monokristallijne zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen zijn goed te herkennen aan de blauwe kleur en het soms mozaïek-achtige patroon aan de oppervlakte van het paneel..

Rendement van polykristallijn

De zonnecellen van polykristallijne zonnepaneel bestaan uit meerdere grove kristallen. Door de verschillende kristallen wordt er minder zonlicht omgezet in elektriciteit dan bij monokristallijne zonnepanelen. Het verschilt in rendement is één tot enkele procenten.

Betaalbaar en geschikt bij veel vrije ruimte

Polykristallijne zonnepanelen bieden een hoge rendement tegen een goede prijs. Deze zonnepanelen zijn zeer geschikt voor daken met veel vrije oppervlakte.

Hieronder de voor- en nadelen van polykristallijne zonnepanelen ten opzichte van monokristallijne zonnepanelen.

Voordelen
Nadelen
Kosten per paneel zijn goedkoper
Minder rendement per vierkante meter
Geschikt voor daken met veel vrije oppervlakte
Meer oppervlakte nodig voor maximale rendement

Niet elke polykristallijne zonnepaneel is hetzelfde

De specifieke eigenschappen van polykristallijne zonnepanelen (denk aan: wattpiek, rendement en garantie) verschillen per zonnepanelen merk. Het is dan ook mogelijk om belangrijke eigenschappen van een polykristallijne zonnepaneel met elkaar te vergelijken.

Vergelijk zonnepanelen aanbieders

zonnepanelen installateur leverancier

De kosten van installatie, opbrengst en terugverdientijd van polykristallijne zonnepanelen verschillen per zonnepanelen aanbieder.

Klik hier en bespaar tijd en geld door simpelweg aanbieders van polykristallijne zonnepanelen met elkaar te vergelijken.


Zonnepanelen aanbieders
150

onafhankelijke
aanbieders

14.281

offertes
aangevraagd

7.468.963

euro
bespaard

24

uur reactie
van aanbieders