JavaScript is disabled. Please enable to use this site corectly. More info HERE.
Zonnepanelen prijs historisch laag. Pak nu uw kans. Vraag nu gratis offertes aan.

Profiteer van Gedaalde Prijzen

Ontvang direct gratis offertes

Micro-omvormer

Een micro-omvormer is een kleine omvormer en wordt achter elke zonnepaneel geplaatst om direct gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom. De omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom gebeurt decentraal en is parallel geregeld. Hieronder de kenmerken en voordelen van micro-omvormers.

Zonnepanelen zijn parallel geschakeld

Een installatie met micro-omvormers zijn parallel geschakeld. Daarom zal een defecte zonnepaneel niet de gehele installatie beïnvloeden.

Minder impact van schaduw

Schaduw heeft een grote impact op de opbrengst van een zonnepanelensysteem met een centrale omvormer. Dit komt doordat de zonnepanelen in serie zijn geschakeld. Bij een zonnepanelensysteem met micro-omvormers zijn de zonnepanelen parallel geschakeld en zal de opbrengstderving zich alleen beperken bij de zonnepanelen met schaduw.

Schaalbaarheid: makkelijk uit te breiden

Een centrale omvormer is ingesteld op het maximaal aantal piek die de zonnepanelen in totaliteit opbrengen. Als het aantal zonnepanelen wordt uitgebreidt, is het goed mogelijk dat de centrale omvormer moet worden vervangen en een nieuwe omvormer te plaatsen die het aantal Wp aan kan.

Bij een installatie met micro-omvormers kan er achter elke zonnepaneel een micro-omvormer worden geplaatst, waardoor het eenvoudig is om meer zonnepanelen te plaatsen zonder een grote omvormer te vervangen.

Minder brandgevaar

Door micro-omvormers te gebruiken is er veel minder kans op brandgevaar. Dit komt omdat de elektriciteit decentraal wordt omgezet in wisselstroom. Bij één centrale omvormer staan de kabels altijd onder hoogspanning.

Geluidloos systeem

De ventilator in een centrale omvormer maakt vaak een geluid. Sommige eigenaren van zonnepanelen noemen het herrie, vinden het irritant en hebben hier veel last van. Door gebruik te maken van micro-omvormers is er dit probleem niet.

Mocht u gaan voor een centrale omvormer, kies dan voor een omvormer met een zo laag mogelijk geluidemissie (Decibel).

Lange garantieperiode

Een centrale omvormer heeft meestal een garantieperiode van 5 to 10 jaar. Micro-omvormers hebben een garantieperiode van 15 tot 25 jaar.

Merken micro-omvormers

Enphase bezit het grootste marktaandeel in Micro-omvormers en zijn op dit moment dé micro-omvormer voor zonnepanelen. Enphase biedt een productgarantie van 25 jaar, ver boven de concurrentie.

Welke micro-omvormer past het beste bij uw dak, situatie en installatie?

zonnepanelen installateur leverancier

Laat zonnepanelen aanbieders u informeren over micro-omvormers en of ze voor u de juiste keuze zijn.

U kunt gebruik maken van de zonnepanelen offerte vergelijker om zonnepanelen aanbieders in uw regio met elkaar te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit.


Zonnepanelen aanbieders
150

onafhankelijke
aanbieders

14.281

offertes
aangevraagd

7.468.963

euro
bespaard

24

uur reactie
van aanbieders