JavaScript is disabled. Please enable to use this site corectly. More info HERE.
Zonnepanelen prijs historisch laag. Pak nu uw kans. Vraag nu gratis offertes aan.

Profiteer van Gedaalde Prijzen

Vergelijk altijd voordat u koopt

Subsidie zonnepanelen

De overheid stimuleert haar particulieren en bedrijven om te investeren in duurzaamheid, schone energie, energiebesparing en alternatieve energiebronnen. Zonnepanelen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. De rijksoverheid, provincies en gemeenten bieden particulieren en bedrijven de mogelijkheid aan om tegen een gereduceerd tarief te investeren in zonnepanelen.

Subsidie voor particulieren

BTW Teruggave (actueel)

Als particulier kunt u de BTW op zowel de aanschaf als installatiekosten terugvragen van de Belastingdienst.

Compensatieregeling van de NAM (actueel)

Elke woningeigenaar die getroffen is door een aarbeving in één van de bevingsgemeente kan een vergoeding ontvangen van € 4000 euro. De volgende gemeenten worden door de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij BV) aangekaart als bevingsgemeente: Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer of Winsum.

Van de compensatieregeling bent u verplicht om het bedrag te investeren aan energiebesparing, door middel van zonnepanelen en of isolatie, van uw woning. Voor meer informatie en het indienen van een verzoek tot compensatie verwijzen we u naar de website van de provincie groningen en NAM:

Lokale subsidies voor particulieren (actueel)

Veel gemeenten en provincies bieden hun eigen subsidieregeling aan particulieren. Bel of kijk op de website van uw gemeente en provincie voor de meest actuele subsidieregelingen.

Landelijke subsidiepot is op

Particulieren konden tot 28 december 2013 subsidie aanvragen voor zonnepanelen. Particulieren die in die tijd subsidie hebben aangevraagd kregen voor 15% van het aankoopbedrag van een zonnepanelen installatie terug. Daaronder vielen de materiaalkosten, zoals de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers, maar niet de arbeidskosten voor bijvoorbeeld installatie van het systeem.

Installaties groter dan 0,6 kWp kwamen in aanmerking voor subsidie. Per installatie werd maximaal 3,5 kWp gesubsidieerd, hetgeen overenkwam met een maximum subsidiebedrag van € 650. De installatie moest binnen 6 maanden na de beschikking tot subsidieverlening geinstalleerd zijn.

Tijdelijke arbeidskorting op BTW is voorbij

Voor in de periode van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 had gegolden het landelijk verlaagde BTW-tarief van 6% op arbeidskosten bij renovatie bij renovatie en herstel van woningen. Het laten plaatsen van zonnepanelen en zonneboilers vallen onder deze BTW-regeling.

Subsidie voor bedrijven

Energie Investeringsaftrek (EIA) (actueel)

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven 41,5% van de investeringskosten extra aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage; het bedraagt ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten.

De EIA kan toegepast worden naast de ‘gewone’ investeringsaftrek. De EIA is geliminteerd tot een prijs van maximaal € 3.00 per wattpiek. Raadpleeg een accountant of zonnepaneel leverancier voor meer informatie over deze investeringsregeling.

Weer er op tijd bij met het aanvragen van de investeringsaftrek. Binnen 3 maanden na het geven van de opdracht moet de investeringsaftrek zijn aangevraagd. Voor meer informatie verwijzen we u naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: Energie Investeringsaftrek (EIA)

Lokale subsidies voor bedrijven (actueel)

Ook bedrijven kunnen in aanmerking komen voor speciale subsidieregelingen op zowel provinciaal- als op gemeentelijk niveau. De meest actuele regeling vindt u op de website van uw gemeente en provincie.

Ondersteuning bij uw subsidie aanvraag

zonnepanelen installateur leverancier

Door de diverse subsidie- en investeringsregelingen vanuit overheid, provincie en gemeenten is het extra lonend om nu te investeren in zonnepanelen.

Vraag meerdere offertes aan bij zonnepanelen aanbieders uit uw regio. Zij zullen u dan ook kunnen adviseren en ondersteunen bij onder andere de teruggave van BTW, NAM compensatieregeling en mogelijke subsidie- en investeringsregelingen die voor u van toepassing zijn.


Zonnepanelen aanbieders
150

onafhankelijke
aanbieders

14.281

offertes
aangevraagd

7.468.963

euro
bespaard

24

uur reactie
van aanbieders